Ispis
KOMENTAR (Piše: Silvana ORUČ IVOŠ)

Čelnici Amsterdamske koalicije jedno govore, a drugo rade

 

Krešo Beljak ima ozbiljan problem.  Ili nimalo ne kontrolira stranku ili je igrač s figom u džepu. Jer nije neozbiljno tumačiti da potpora HSS-ovca Ilije Ćorića proračunu grada u Zagrebačkoj skupštini nije prošla bez njegove potpore. Ćorić nije bilo tko u HSS-u već dugogodišnji glavni tajnik što otvara vrata tome da je njegov čelnik zapravo pristao na to da se odigra „duplo“.

 

Gotovo da čovjeku bude žao Anke Mrak-Taritaš, predsjednice stranke Glas i čelnice  tvorevine nazvane Amsterdamska koalicija. Nakon što ju je svojedobno majstorski izigrao Ivan Vrdoljak - koji se, figurativno rečeno, ujutro zaklinjao da ne će s HDZ-om a do navečer je promijenio mišljenje - sada joj je nešto slično napravio i Krešo Beljak. Koji je,  dan nakon što su slavodobitno objavili da kreću zajedno u projekt Amsterdamske koalicije odnosno da će HSS popuniti rupu nakon odlaska grupacije Pametno (koja je koaliciju napustila zbog neprihvatljive im činjenice da je Ivan Jakovčić primao novac od tvrtke u vlasništvu Danka Končara i tako bio u izravnom sukobu interesa), pokazao da nije najsigurniji „igrač“,  iako se svim silama trudio to pokazati.

Naime, Krešo Beljak ima ozbiljan problem.  Ili nimalo ne kontrolira stranku ili je igrač s figom  džepu. Jer nije neozbiljno tumačiti da potpora HSS-ovca Ilije Ćorića proračunu grada u Zagrebačkoj skupštini nije prošla bez njegove potpore. Ćorić nije bilo tko u HSS-u već dugogodišnji glavni tajnik što otvara vrata tome da je njegov šef zapravo pristao na to da se odigra „duplo“. U tom smjeru ide i Ćorićeva izjava nakon potpore proračunu u kojoj on, među ostalim, kaže kako je podupro proračun jer je to u interesu grada Zagreba, iako pojedine političke opcije ne dijele taj interes. „Postoje u Skupštini kvalitetni pojedinci poput Mateja Mišića, Tomaševića, Anke Mrak-Taritaš... To su kvalitetni zastupnici, ali ne postoji politička snaga koja bi na izborima polučila rezultat”, pojasnio je Ilija Ćorić.