Ispis
Komentar (Piše: Silvana Oruč-Ivoš)

Kad ne kadrovira, Pupovac se bori protiv Katoličke crkve

U kontekstu zaštite manjinskih prava i uloge manjinskih zastupnika, zanimljiva je priča koju je prije tjedan dana objavio portal Dnevno.hr i u kojoj Rade Dragić, Srbin iz Vrginmosta, tvrdi kako ga  provociraju, vrijeđaju, udaraju, prijete ubojstvom, te pišu peticije da ga isele jer mu je  -  žena Hrvatica.

„Ako želite izbore dat ćemo vam izbore, pa da vidimo što ćete napraviti, kakvu ćete Vladu sastaviti i kakve politike voditi i s kim ćete formirati Vladu. Ako na ovome želite bildati mišiće i dokazati da možete voditi Vladu, to je u redu, ali znamo da niste“, s visine je, tijekom saborske rasprave, Milorad Pupovac prošli tjedan poručio Davoru Berardiću koji je iz lepeze svojih suludih ideja baš taj dan izvukao onu o samoraspuštanju Sabora. Međutim, ta poruka ili prijetnja Milorada Pupovca nije upozorenje samo izgubljenom Bernardiću već i ostalim zastupnicima i strankama. Trenutak istine u kojem zastupnik manjine, izabran s mizernim brojem glasova, s zajamčenog mjesta na listi, bahato do znanja daje da je on u mogućnosti ne samo sastavljati vlade nego i  voditi politike, ponizila je sve birače i građane Republike Hrvatske kao i političke opcije koje su zbog raznih kombinatorika dovele u takvu situaciju.
Ako nekom nije bilo jasno koliko je važno da prođe referendumska inicijativa Narod odlučuje, odnosno odredba po kojoj predstavnici manjina birani s posebne liste ne bi smjeli biti oni koji će imati takvu mogućnost utjecaja, a onda i ucjene i drugih koruptivnih radnja. Od uhljebljivanja bliskih članova obitelji pa do ostvarivanja drugih interesa.